Доступність посилання

ТОП новини

Україна відпрацьовує можливість евакуації українців з Алеппо – МЗС


Алеппо, Сирія, 4 лютого 2016 року
Алеппо, Сирія, 4 лютого 2016 року

Міністерство закордонних справ України опрацьовує з міжнародними організаціями (Міжнародна організація з міграції і Міжнародний комітет Червоного хреста і Півмісяця) можливості евакуації українців з сирійського міста Алеппо. Як повідомив Радіо Свобода секретар департаменту консульської служби МЗС Євген Ігнатовський, у Сирії залишаються громадяни України, які є членами змішаних сирійсько-українських родин, це здебільшого громадянки України і їхні діти.

«Посольство України у Сирії намагається встановити з ними зв’язок, щоб встановити їхнє волевиявлення щодо бажання залишити територію Сирії. Паралельно наші дипломати опрацьовують з міжнародними організаціями можливі шляхи їх евакуації з території Сирії у разі їхнього на те волевиявлення», – повідомив Ігнатовський.

Наразі дзвінків або повідомлень на міністерську «гарячу лінію» МЗС або до посольства України у Сирії від українців з Алеппо або інших міст Сирії не надходило, зазначив Ігнатовський.

10 лютого посольство України у Сирії на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомило, що в оточеному сирійському місті Алеппо перебувають 11 українців.

Близько 300 тисяч людей можуть опинитися у пастці в Алеппо після того, як сирійські урядові війська, підтримані російськими ударами з повітря, просунулися до околиць міста, фактично відрізавши шляхи постачання контрольованих повстанцями районів.

XS
SM
MD
LG