Доступність посилання

ТОП новини

Росія: опозиція подала заявку на проведення маршу пам’яті Нємцова в Москві


Місце вбивства Бориса Нємцова
Місце вбивства Бориса Нємцова

В Росії організатори маршу пам’яті Бориса Нємцова подали в мерію Москви заявку на проведення акції 27 лютого – в річницю вбивства опозиційного політика. Про це йдеться на офіційному сайті ПАРНАС.

Хода плануєтьсявід Слов’янської площі по Великому Москворецкому мосту до перетину з Кадашевскої набережної. Хода повторює маршрут минулорічної акції, що відбулася через кілька днів після вбивства Бориса Нємцова. Очікується до 50 тисяч учасників акції.

Мета маршу пам’яті – привернути увагу громадськості міста, всіх громадян країни до безпрецедентного за своїм «нахабством і цинізмом» вбивства Бориса Нємцова і продемонструвати обурення цим актом «політичної розправи», зазначають в партії.

Акції пам’яті Бориса Нємцова пройдуть і в інших містах. У Санкт-Петербурзі в п’ятницю також була подана заявка на проведення траурного маршу.

Борис Нємцов був убитий недалеко від Кремля в ніч на 28 лютого 2015 року. У справі про вбивство політика Були затримані п’ятеро уродженців Чечні. 18 листопада суд санкціонував заочний арешт підозрюваного організатора вбивства Нємцова – колишнього офіцера батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова. Лідери опозиції неодноразово заявляли про причетність до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

XS
SM
MD
LG