Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «Південмашу» отримали частину боргу із зарплати після акції протесту – профспілка


Мітинг працівників «Південмашу»
Мітинг працівників «Південмашу»

Працівникам державного підприємства «Південний машинобудівний завод імені Макарова» виплатили заробітну плату за січень. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив голова незалежної профспілки підприємства Євген Деркач.

За його словами, однак працівникам повернули далеко не всі зароблені гроші, ще винні зарплату за майже чотири місяці.

«Ми дізнались у бухгалтерії, що це зарплата за січень. Нам винні ще зарплату за вересень, жовтень, частину листопада, бо за листопад був аванс, і за грудень. Що з цією зарплатою, нам не пояснюють, швидше за все, її «заморозили». Ми вважаємо, що ця виплата пов’язана з нашою акцією протесту, вчорашня акція зіграла не останню роль», – сказав керівник незалежної профспілки.

За його словами, з огляду на початок погашення заборгованості працівники вирішили тимчасово призупинити свої протестні заходи.

«Ми витримаємо паузу тиждень-два і будемо дивитись на ситуацію. Якщо справді погашення заборгованості відбудеться, то добре, але у нас є іще багато питань щодо нашого підприємства, які ми будемо піднімати, зокрема, реорганізація заводу», – сказав Радіо Свобода Євген Деркач.

В адміністрації підприємства виплату зарплати робітникам зараз не коментують. Водночас у Дніпропетровській міській раді повідомили, що прийняли заяву робітників підприємства з проханням винести питання зарплатних боргів на найближчу сесію міськради.

«Міська влада в курсі проблеми і всебічно сприятиме та допомагатиме у її вирішенні», – зазначила виконувач обов’язків начальника управління промисловості міськради Ірина Журавльова.

Мітинг працівників «Південмашу»
Мітинг працівників «Південмашу»

2015 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели більше десяти акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. Ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало замовлень на продукцію від держави та комерційних організацій.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південмаш» президент України Петро Порошенко заявив, що продукція заводу буде включена до державного оборонного замовлення.

XS
SM
MD
LG