Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент готовий без зволікань розглянути пропозиції щодо безвізового режиму для України – Шульц


Мартін Шульц (©Shutterstock)
Мартін Шульц (©Shutterstock)

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що Європарламент без зволікань розгляне пропозиції Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, як тільки вони надійдуть. Про це він заявив сьогодні у Мюнхені після завершення зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

«Ми очікуємо на пропозиції Європейської комісії щодо безвізового режиму, і Європейський парламент негайно їх візьме до розгляду», – заявив Шульц.

Він наголосив, що безвізовий режим України і ЄС може стати потужним економічнимпоштовхом.

«Одна дуже важлива причина – безвізовий режим є елементом покращення економічної діяльності. Дуже часто це розглядається як елемент вільного руху, але це - величезний крок вперед в економічній діяльності з обох сторін. Тому це також дуже важливо для нас», – сказав Шульц.

Також він запевнив, що Європейський парламент зверне увагу на порушення прав людини у Криму, зокрема щодо кримських татар.

«Я уважно вислухав те, що президент (Петро Порошенко – ред.) мені сказав щодо кримських татар і ми як Європарламент на це серйозно звернемо увагу, особливо щодо безпеки та питань прав людини», – додав Шульц.

Водночас Петро Порошенко за наслідками зустрічі з Мартіном Шульцем заявив, що поінформував президента Європарламенту про «жахливі речі, які нині мають місце в Криму з кримськими татарами і попросив про його підтримку щодо створення міжнародної групи, яка б захищала цей народ».

Серед тем обговорення сторін також були бойові дії на Донбасі.

В Україні розраховують, що безвізовий режим між Україною та Євросоюзом буде запроваджений уже в 2016 році. Однак джерела в Раді ЄС у Брюсселі раніше повідомили, що дана в грудні 2015 року згода на візову лібералізацію з Україною не була «безумовною».

XS
SM
MD
LG