Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ вітає затверджену Україною програму співпраці з НАТО


Петро Порошенко (Л) і Єнс Столтенберґ
Петро Порошенко (Л) і Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ привітав затвердження Україною програми співпраці з альянсом. Про це він заявив 13 лютого під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

«Глава української держави високо оцінив міцну політичну підтримку та важливу практичну допомогу, що надається Україні з боку НАТО.

У свою чергу генеральний секретар НАТО привітав затвердження річної національної програми співробітництва «Україна-НАТО» на 2016 рік», – мовиться у повідомленні Адміністрації президента України.

«Співрозмовники обговорили можливості посилення взаємодії України з альянсом у сфері реформування сектору безпеки і оборони України в контексті цьогорічного саміту НАТО, що відбудеться влітку у Варшаві», –долали у канцелярії українського президента.

Під час зустрічі Порошенко також проінформував Столтенберґа про ситуацію на Донбасі та невиконання Росією Мінських домовленостей.

12 січня президент України Петро Порошенко затвердив річну національну програму співробітництва з НАТО.

У січні начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що представники військово-оборонних відомств держав НАТО висловили підтримку України та заявили про те, що готові нарощувати свою матеріальну допомогу Збройним силам України.

Верховна Рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. Нова воєнна доктрина передбачає відновлення курсу на зближення з НАТО: Україна має до 2020 року забезпечити повну сумісність своїх Збройних сил із силами країн-членів НАТО.

XS
SM
MD
LG