Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські військові застрелили палестинку, що напала на них з ножем


Ізраїльські військові на Західному березі річки Йордан (архівне фото)
Ізраїльські військові на Західному березі річки Йордан (архівне фото)

На Західному березі річки Йордан 13 лютого сили безпеки Ізраїлю застрелили палестинку, яка намагалася з ножем напасти на військовослужбовця ізраїльської армії.

Як повідомляють міжнародні інформагенції з посиланням на Міністерство оборони Ізраїлю, інцидент стався у місті Хеврон поблизу Печери патріархів, яку іудеї вважають святим місцем (мусульмани її називають мечеттю Ібрагіма).

З початку жовтня 2015 року у цьому регіоні у результаті нападів з боку палестинців і ізраїльських арабів загинули 27 ізраїльтян і один американець. За цей же період було вбито понад 150 палестинців. Ще кілька палестинців загинули під час антиізраїльських акцій протесту.

Збільшення кількості атак частково було спричинене провалом переговорів щодо врегулювання ситуації на Близькому Сході, які проводяться з 2014 року за підтримки США.

Необхідність створення незалежної держави палестинських арабів визначила Генеральна асамблея ООН ще 1947 року, але ця держава так і не була створена. Незважаючи на це, палестинці односторонньо проголосили свою незалежну державу 1988 року. Попри фактичну відсутність такої держави, її відтоді у тій чи іншій формі визнали наразі 135 держав світу; 50 держав заявили про невизнання.

XS
SM
MD
LG