Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв застерігає від будь-яких іноземних наземних операцій в Сирії


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляє, що будь-яка наземна операція іноземних військових в Сирії призведе до «повноцінної, тривалої війни».

В ефірі Euronews TV Медведєв розкритикував держсекретаря США Джона Керрі, який раніше заявляв, що іноземні війська можуть вступати в конфлікт, якщо недавня домовленість про перемир’я в Сирії порушуватиметься.

Коментуючи слова Керрі, сказав Медведєв «він не повинен цього говорити».

Медведєв додав, що «ніхто не зацікавлений в новій війні, і наземна операція є повноцінною, тривалою війною».

Він також сказав Керрі не повинен «лякати нікого» з « пустими словами».

Угода про припинення насильства у Сирії, досягнута світовими лідерами у Мюнхені у ніч на 12 лютого, не стосується угруповань «Ісламська держава» та «Джабгат ан-Нусра» («Фронт перемоги»).

Росія заявляє, що ці угруповання є головними цілями її бомбардувань, але, за інформацією Заходу, російські авіаудари головним чином спрямовані проти опозиційних груп, які протистоять сирійському президенту Башару аль-Асаду, серед яких і підтримувані Заходом повстанці.

За даними ЗМІ, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що його країна і Саудівська Аравія може почати наземні операції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

XS
SM
MD
LG