Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина заявляє, що продовжить атаки на курдські позиції в Сирії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Туреччина заявляє, що продовжуватиме проводити удари по курдських бойовиках в Сирії, незважаючи на зростаючий тиск на Анкару, задля зупинення обстрілів на тлі мирної угоди.

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу сказав канцлеру Німеччини Анґелі Меркель, що Анкара буде продовжувати завдати удари по курдських бійцях із «Загонів народної самооборони» (YPG). Туреччина розглядає YPG як партнера курдського руху «Курдська робітнича партія» (PKK), який вона вважає терористичною організацією.

14 лютого турецька армія другий день поспіль обстріляла курдські загони на півночі Сирії. Базована у Великій Британії організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомила, що два бійця-курда були вбиті.

Франція закликала Туреччину припинити обстріли курдських позицій в Сирії. У МЗС Франції заявляють, що всі військові дії повинні бути припинені в Сирії, відповідно до мирної угоди. Домовленість, укладена в Мюнхені 12 лютого передбачає припинення бойових дій у Сирії через тиждень, але вона не стосується двох угруповань, які переважно залічують до терористичних: екстремістського угруповання «Ісламська держава», а також пов’язаного з ісламістською мережею «Аль-Каїда» угруповання «Джабгат ан-Нусра» («Фронт перемоги»).

Тим часом, Саудівська Аравія підтвердила, що відправить літак на турецьку авіабазу для боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламської держава» в Сирії.

XS
SM
MD
LG