Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Обама і Путін у телефонній розмові обговорили Сирію і Україну


Барак Обама та Володимир Путін, архівне фото
Барак Обама та Володимир Путін, архівне фото

Президент США Барак Обама наголосив президенту Росії Володимиру Путіну на важливості того, щоб Москва зайняла конструктивну позицію шляхом припинення повітряної кампанії проти поміркованих опозиційних сил в Сирії.

Білий дім заявив, що Обама висловив таку думку в телефонній розмові з президентом Росії 14 лютого.

Обама також говорив про необхідність отримання гуманітарної допомоги населенням, яке перебуває в облозі. Телефонна розмова відбулася після того, як світові держави узгодили в Мюнхені 12 лютого мирну угоду щодо Сирії, яка почне працювати через тиждень.

Кремль заявив, що Путін у розмові з Обамою наголосив на необхідності створення єдиного міжнародного фронту проти глобального тероризму.

Путін нібито сказав, що необхідні більш тісні контакти між американськими і російськими військовими чиновниками для того, щоб успішно протистояти угрупованню «Ісламська держава» і іншим терористичним угрупованням.

Путін також висловив надію на те, що влада України буде «швидше виконувати свої зобов’язання» в рамках мінського процесу з врегулювання конфлікту на сході України між Києвом і підтримуваними Росією сепаратистами, йдеться в заяві Кремля.

13 лютого секретар США Державний Джон Керрі заявив, що Москва не виконала свої зобов'язання в рамках мінського процесу, включаючи виведення російських військ з України і повернення кордонів під повний контроль Києва.

XS
SM
MD
LG