Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Кривому Розі обійдуться в понад 5 мільйонів гривень – «Опора»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Позачергові вибори міського голови Криворогу Рогу обійдуться в понад 5 мільйонів гривень. Про це повідомили в громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборами в Кривому Розі, з посиланням на рішення міської виборчої комісії, текст якого є в «Опори».

«Попри нові конфлікти та заперечення члени Криворізької МВК ухвалили кошторис видатків, запланованих для підготовки та проведення позачергових виборів міського голови. Попередньо бюджет виборчої кампанії складатиме 5 373 714,0 гривень», – зазначили в «Опорі».

В «Опорі» також нагадали про рішення Центральної виборчої комісії від 12 лютого про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення позачергових виборів мера Кривого Рогу на загальну суму 5 737 700 гривень та на виготовлення списків виборців та іменних запрошень на загальну суму 32 800 гривень.

На офіційному сайті ЦВК раніше було оприлюднене звернення ЦВК до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо збільшення видатків держбюджету на 2016 рік на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За попередніми розрахунками ЦВК, на підготовку та проведення призначених на 27 березня виборів депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад та відповідних місцевих голів, перших виборів депутатів районних рад у Києві та позачергових виборів міського голови Кривого Рогу потрібно понад 31 мільйон гривень.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу призначені на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG