Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики за минулу добу здійснили 71 обстріл, 20 з яких із мінометів


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції у понеділок, 15 лютого, повідомили, що за минулу добу бойовики на Донбасі здійснили 71 обстріл, 20 з яких із мінометів. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру у Facebook.

«Під мінометний вогонь ворога потрапили наші опорні пункти в Красногорівці, Пісках, Талаківці, Майорську та Зайцеві. В Зайцеві та Красногорівці бойовики застосували міномети калібру 120 міліметрів. З гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по наших укріпленнях в Новотроїцькому, Мар’їнці, Авдіївці, Новгородському, Опитному, Пісках та на шахті «Бутівка». Опорні пункти сил АТО в Луганському противник обстріляв з великокаліберних кулеметів та протитанкового ракетного комплексу», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу, напередодні також відбулось бойове зіткнення із сепаратистами неподалік Гнутова.

«Тут бойовики застосовували міномети та стрілецьку зброю. Неспокійно було і в Широкині, де противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї. Тут, та на деяких інших ділянках, наші воїни відкривали вогонь у відповідь», – повідомили у штабі.

Даних про постраждалих в результаті бойових дій українських військовослужбовців немає.

Донецькі сепаратисти напередодні ввечері повідомили про обстріл ЗСУ західних околиць Донецька, в результаті чого згоріли два будинки. Бойовики з угруповання «ДНР» стверджують, що українська сторона використовувала при обстрілах міномети. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість щодо припинення вогню у зоні бойових дій на сході України. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші», обстріли тривають.

XS
SM
MD
LG