Доступність посилання

ТОП новини

У Росії зафіксували перший випадок захворювання вірусом зіка


На території Росії зафіксували перший випадок вірусу зіка, повідомляє «Росспоживнагляд».

За повідомленням, жінка, яка захворіла, до того побувала на відпочинку в Домініканській республіці. Зараз вона перебуває в боксі інфекційного стаціонару.

Також у відомстві заявили, що на борту літака, яким летіла хвора, проведені необхідні заходи, і що загрози для інших пасажирів немає.

У «Росспоживнагляді» заявили, що в кліматичних умовах Росії ризику поширення лихоманки зіка немає.

Вірус зіка переносять комарі. Вперше вірус був виявлений в Африці в мавп, нечасті зараження ним людини були зафіксовані в низці країн Африки й Азії. Після 2007 року він з’явився і в інших частинах світу, зокрема, останнім часом швидко поширюється в Центральній і Латинській Америці. За прогнозами ВООЗ, у цьому регіоні протягом наступного року на хворобу зіка може захворіти від 3 до 4 мільйонів людей.

Всесвітня організація охорони здоров’я 1 лютого оголосила спалах хвороби, викликаної вірусом зіка, надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я міжнародного масштабу.

Лихоманка зіка, спричинена цим вірусом, викликає у хворих незначне підвищення температури й погіршене самопочуття, легкий біль у голові, м’язах і суглобах, а також висипи на шкірі і проходить за кілька днів чи за тиждень. За деякими даними, ця хвороба може спричинити мікроцефалію і пошкодження мозку новонароджених дітей, якщо на неї перехворіє вагітна жінка.

XS
SM
MD
LG