Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе шкодує щодо відставки Каська, але сподівається на зміни в системі


Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявляє, що засмучений рішенням свого колеги Віталія Каська піти з посади заступника генпрокурора.

«Безумовно, звільнення Віталія серйозна втрата для нашої команди і всіх тих людей, які вірили і вірять в те, що систему можна і потрібно змінити. За рік нелегкої роботи нам вдалося знайти нових партнерів як всередині системи, так і за її межами», – написав Сакварелідзе у Facebook.

Водночас, він додав, що продовжує сподіватися «на великі зміни і глибокі перетворення в системі». «Відповідно, я вважаю, що потрібно продовжувати працювати і щодня боротися за кожне позитивне зрушення. Ніколи не пізно зачинити двері і піти з гідністю», – додав заступник генпрокурора.

Касько 15 лютого повідомив, що звільняється з посади заступника генерального прокурора України. За словами Каська, однією з причин його звільнення став перерозподіл обов’язків у Генпрокуратурі. «Шокін (Віктор Шокін, генеральний прокурор України – ред.) забрав у мене всі функцій та інструменти вести і контролювати справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі й у справі так званих «діамантових прокурорів». Проте, причини того, чому у Генеральній прокуратурі більше неможливо і безглуздо працювати – вони є значно глибшими», – сказав Касько.

Він також пов’язав своє звільнення із корупцією всередині ГПУ.

У Генпрокуратурі назвали піаром заяву Каська. Як повідомив в ефірі телеканалу «112» заступник начальника управління Генпрокуратури Владислав Куценко, рапорт про звільнення Касько в Генпрокуратуру поки що не подав, тому рішення генерального прокурора з цього приводу ще немає.

XS
SM
MD
LG