Доступність посилання

ТОП новини

Статистика в Чехії: українці – найбільша меншина, українців найбільше стало чеськими громадянами


За статистикою, яку оприлюднило Чеське статистичне управління, наприкінці 2015 року в Чехії жило 467 тисяч іноземців, і найбільше з них – 106 019, або 23 відсотки від загального числа – становлять громадяни України.

Українці, таким чином, випередили словаків, яких у Чехії нараховується 20 відсотків від загальної кількості іноземців. Третю сходинку зайняли в’єтнамці – 13%, четверту росіяни – 8%, далі йдуть німці й поляки – по 4 відсотки.

У порівнянні з 2014 роком кількість іноземців у Чехії в цілому зросла на 16 тисяч осіб.

Також українці тримають першість серед іноземців – громадян країн поза ЄС, яким було надане чеське громадянство. За період від 1999 року з загальної кількості 54 608 іноземців, які здобули чеське громадянство, 15 відсотків склали українці. За ними йдуть росіяни і в’єтнамці.

Серед громадян країн Європейського союзу, які здобули чеське громадянство, найбільше громадян Словаччини, другу сходинку займають румуни.

Як стверджує Чеське статистичне управління, Чехія й надалі залишається цільовою країною для так званих трудових мігрантів, які становлять у цілому 48 відсотків іноземців. Це переважно українці, молдовани, в’єтнамці.

Навчатись до Чехії найбільше приїжджають казахи і білоруси, залишаються жити в Чехії з родинних міркувань найчастіше громадяни США.

XS
SM
MD
LG