Доступність посилання

ТОП новини

Заява активістів щодо блокування російських вантажів: рішення Кабміну є половинчастим


Черга з російських вантажівок до пункту пропуску «Ужгород», ілюстративне фото
Черга з російських вантажівок до пункту пропуску «Ужгород», ілюстративне фото

Координатори всеукраїнської акції блокування російських вантажів заявляють, що блокада триватиме, а сьогоднішнє рішення Кабміну про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажівок з Росії є половинчастим.

«Блокада – триває! На нашу думку, рішення Кабміну є половинчастим. Зараз розглядаємо можливість запровадження другого етапу блокади, котрий може стосуватися і блокування в’їзду транзитних вантажів із Євросоюзу в Україну», – мовиться у заяві.

Активісти просять Кабмін та Верховну Раду «дати чітку та змістовну відповідь щодо рішень на державному рівні стосовно заборони транзиту російських вантажівок територією України».

«Очікуємо, що в цих рішеннях не буде невизначених та половинчастих термінів, як-от «тимчасова заборона» та «зупинення». Чекаємо на конкретне і принципове розв’язання ситуації. Вважаємо неприпустимими і «торги» між урядами Росії і України стосовно транзиту вантажів та «взяття в заручники» перевізників», – зазначають учасники акції.

Активісти наголошують, що акція продовжується, наразі вона відбувається в більш як 10 областях.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначили, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

XS
SM
MD
LG