Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі керівник Автомайдану заявив про порушення проти нього справи


Керівник Криворізького Автомайдану Антон Кравченко заявив про порушення проти нього справи і про «політичні переслідування». Як повідомив, йому було вручене повідомлення про підозру в участі в сутичках із правоохоронцями під час акцій протесту проти визнання результатів виборів міського голови.

Як поінформував Антон Кравченко, інцидент стався 2 грудня пізно ввечері біля будівлі міськради. За його словами, його як офіційного спостерігача на виборах мера невідомі люди намагались не пропустити до будівлі міськради, де мало відбутись засідання міської виборчої комісії.

«Коли я пред’явив посвідчення спостерігача, працівники КП «Муніципальна гвардія» відчинили мені двері у приміщення міськвиконкому. Побачивши це, двоє чоловіків в формі неіснуючого в Україні формування підійшли до мене, не показуючи жодних посвідчень та не представившись, почали крутити мені руки та відтягувати від дверей. Мені довелось оборонятись, оскільки вище зазначені особи своїми діями спричиняли загрозу моєму особистому майну, життю та здоров’ю. Після цих подій ми написали заяву в прокуратуру міста, повідомлення про скоєння правопорушень», – розповів Кравченко.

Водночас у Криворізькому міському відділі поліції повідомили Радіо Свобода, що за фактом відкриті два кримінальні провадження – за ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Як пояснили в поліції, за другим кримінальним провадженням Кравченкові загрожує до 5 років позбавлення волі. Однак у поліції не уточнили, хто виступає підозрюваним у першому кримінальному провадженні. Слідство триває.

Водночас криворізькі активісти Автомайдану повідомили, що у неділю вони пікетували міську поліцію з протестом «проти переслідувань місцевих патріотів». В акції взяло участь кілька десятків людей, у руках вони тримали плакати з написами «Ми проти політичних репресій!», «Не чіпайте патріотів!» тощо.

2 грудня 2015 року у Кривому Розі відбулось засідання Криворізької міської виборчої комісії, воно пройшло без голови Павла Гівеля.

За офіційними даними, на виборах 15 листопада 2015 року в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Після протестів, які тривали в місті кілька тижнів, Верховна Рада України призначила нові вибори мера на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG