Доступність посилання

ТОП новини

У Криму будуть позбавлятися від тих, хто підтримує Меджліс – Джелял


Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял розцінює спробу прокуратури анексованого Росією Криму заборонити діяльність Меджлісу на півострові як тиск на незгодних. Він не виключає, що людям, які не підтримують політику Росії в окупованому нею Криму, може загрожувати кримінальна відповідальність. Про це Джелял сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Людина, якщо вона хоче продовжувати висловлювати певну позицію, а в даному випадку, позицію Меджлісу кримськотатарського народу, вона або повинна бути готовою нести покарання, або буде змушена виїхати. Тобто, в будь-якому випадку, влада буде, скажімо так, «прибирати» людей, які в Криму намагаються, все-таки висловлювати певні політичні погляди», – сказав він.

Прокурор призначеного Росією уряду Криму Наталія Поклонська повідомила 15 лютого про звернення до суду щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Меджліс кримськотатарського народу – виконавчий орган Курултаю кримськотатарського народу, створений в 1991 році.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в’їзд на півострів на п’ять років.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG