Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі прокуратури проводять обшуки у патрульній поліції Києва


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Слідчі прокуратури проводять обшуки у приміщеннях патрульної поліції Києва. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

«Дії відбуваються на підставі рішення суду в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі 17-річного юнака під час переслідування працівниками патрульної поліції автомобіля BMW в ніч на 7 лютого», – повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

Наразі тривають слідчі дії, додають правоохоронці.

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. Всього у справі призначили понад 20 експертиз.

Київських поліцейських-учасників переслідування усунули від служби на час перевірки.

Як повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, проти водія автомобіля, якого 7 лютого переслідувала поліція на вулицях Києва, порушили кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

XS
SM
MD
LG