Доступність посилання

ТОП новини

Ветерани-добровольці і волонтери створюють партію «для захисту України»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ветерани бойових дій на сході України і волонтери оприлюднили маніфест – ініціативу створити політичну партію «для захисту України». Головним завданням нової політичної сили ініціатори називають повну зміну державної системи на основі глибинних реформ, подолання корупції і деполітизації уряду.

Як заявив Радіо Свобода голова ініціативної групи, голова всеукраїнського громадського об’єднання «Товариство ветеранів АТО» Кирило Сергеєв, нинішня влада не здатна захистити українців ані від зовнішнього агресора, ні від свавілля чиновників.

«Майже рік ми працювали на об’єднання найбільш професійних представників ветеранського та волонтерського руху і фахівців – юристів, економістів, інженерів, підприємців. Тобто, тих, чиї знання і досвід достатні для управління державою. Ми закликаємо усіх учасників АТО, волонтерів, професіоналів приєднуватись до нас для захисту України», – закликав Сергеєв.

За його словами, «через недолугість старої системи державного управління» ветерани бойових дій на Донбасі, волонтерські групи, громадські активісти змушені брати на себе певні державні функції, як-от забезпечення армійських підрозділів і військових госпіталів, допомога родинам загиблих бійців і сім’ям переселенців.

Серед членів ініціативної групи з об’єднання учасників бойових дій і волонтерів – також журналіст, волонтер, доброволець батальйону Національної гвардії України імені Кульчицького Мирослав Гай і юрист, доброволець батальйону «Айдар» Дмитро Кайтанюк. За словами Кайтанюка, до презентованої нині ініціативи долучились понад триста людей у шести областях України.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад дев’ять тисяч людей.

XS
SM
MD
LG