Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН «стурбована» обстрілом Туреччиною курдів у Сирії – посол Венесуели


©Shutterstock
©Shutterstock

Дипломати ООН після зустрічі в рамках засідання Ради безпеки, скликаного на прохання Росії 16 лютого, висловили стурбованість обстрілом Туреччиною курдів у Сирії, передає Reuters.

Посол Венесуели в ООН, нинішній президент ради, Рафаель Даріо Рамірес Карреньо повідомив журналістам в Нью-Йорку, що «всі члени Ради безпеки погодилися просити Туреччину дотримуватися міжнародного права».

Заступник посла Росії в ООН Володимир Сафронков заявив, що члени ради безпеки мають поставити перед Анкарою вимогу «зупинити неадекватну поведінку в Сирії».

Туреччина напередодні заявила, що прагне здійснити спільну з союзниками наземну воєнну операцію в Сирії.

Туреччина є членом міжнародної коаліції з понад 60 держав світу під проводом США, яка здійснює повітряні удари по позиціях екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії, а також в Іраку.

Водночас останнім часом завдяки повітряним ударам Росії по силах сирійської опозиції урядові війська Сирії й їхні союзники наблизилися до кордону з Туреччиною на півночі Сирії. Послабленням опозиційних сил скористалися сирійські курди, які намагаються розширити підконтрольну їм нині територію. Туреччина вважає ці сили сирійських курдів «терористами» і завдає по них артилерійських ударів зі свого боку кордону.

XS
SM
MD
LG