Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Фейгін подав до суду на ФСБ через заборону в’їзду Джемілєву


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Адвокат Марк Фейгін повідомляє, що подав до суду на Федеральну службу безпеки Росії через заборону в’їзду для лідера кримських татар, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

У прес-службі уповноваженого також нагадали, що аналогічну 5-річну заборону на в’їзд до Криму видали голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Тут відзначили, що відповідні справи також розглядаються в Європейському суді з прав людини.

Реакції російської сторони щодо позову проти ФСБ поки що немає.

До цього Джемілєв подавав позов проти Федеральної міграційної служби Росії на заборону в’їзду до анексованого Москвою Криму.

22 квітня 2014 року Джемілєву при перетині адміністративного кордону Криму зачитали «Акт повідомлення про заборону в’їзду в Російську Федерацію». У документі не було ані печаток, ані підписів, проте йшлося про заборону в’їзду в Росію на п’ять років – до 19 квітня 2019 року.

Мустафа Джемілєв після анексії Криму Росією був призначений уповноваженим при президенті України у справах кримських татар.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG