Доступність посилання

ТОП новини

Провадження про вбивство Бузини повернуть до Генпрокуратури – Сакварелідзе


Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)

Кримінальне провадження про вбивство журналіста Олеся Бузини передадуть з одеської поліції назад до Генпрокуратури. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник генпрокурора, прокурор Одещини Давід Сакварелідзе.

Він також висловив здивування щодо передачі цього провадження одеським правоохоронцям.

«Пару днів назад з незрозумілих для мене причин мої колеги з Генпрокуратури абсолютно необґрунтовано, на мій погляд, передали його (розслідування провадження за фактом вбивства Бузини – ред.) до одеської поліції. Відповідно, процесуальне керівництво тепер буде здійснювати одеська прокуратура. Досить дивне рішення, з огляду на те, що злочин було скоєно в Києві і ніякого стосунку до Одеси не має», – написав він.

У січні суд відмовив у встановленні процесуального строку досудового розслідування у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Олеся Бузини, у якому підозрюються Денис Поліщук і Андрій Медведько.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

Адвокати Медведька та Поліщука заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

9 грудня 2015 року Печерський суд Києва відпустив з-під варти під домашній арешт на 2 місяці одного з підозрюваних Дениса Поліщука. Андрій Медведько також перебував під вартою. Пізніше Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для Медведька на цілодобовий домашній арешт. Потім суд замінив цілодобовий домашній арешт підозрюваних на частковий.

XS
SM
MD
LG