Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво інституту обіцяє покарати експерта, яка свідчила на користь Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Керівництво астрономічного інституту Московського державного університету обіцяє покарати наукового співробітника Ольгу Возякову, яка провела експертизу і давала свідчення в суді у справі громадянки України Надії Савченко. Відповідного листа, адресованого російській прокуратурі, у Twitter оприлюднив адвокат Микола Полозов.

В інституті заявляють, що у день, коли Возякова давала свідчення, її не було на роботі, а інститут не уповноважував її свідчити в суді від імені установи.

Керівництво інституту заявляє, що має намір розглянути «питання про заходи дисциплінарного стягнення» щодо Возякової.

Суд у Донецьку Ростовської області Росії у справі громадянки України Надії Савченко допитав наукового співробітника астрономічного інституту МДУ Ольгу Возякову 23 грудня 2015 року.

Возякова провела експертизу відео 17 червня 2014 року, коли Савченко взяли в полон. Експерт визначила час подій. Згідно з експертизою, Савченко взяли в полон до артобстрілу, під час якого загинули журналісти ВГТРК, у причетності до загиблі яких звинувачують українку.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Від 18 грудня минулого рок Надія Савченко голодує на знак протесту.

XS
SM
MD
LG