Доступність посилання

ТОП новини

В УЄФА почали дисциплінарне розслідування проти російського гравця через майку з Путіним


Дмитро Тарасов під час своєї акції, 16 лютого 2016 рокау
Дмитро Тарасов під час своєї акції, 16 лютого 2016 рокау

У Європейському союзі футбольних асоціацій почали дисциплінарне розслідування проти російського футболіста, який після матчу в Туреччині показав свою майку з вихвалянням президента Росії Володимира Путіна.

В УЄФА повідомили, що гравця Дмитра Тарасова звинувачують у порушенні норми, за якою футболісти не повинні показувати нижню білизну з політичними, релігійними чи особистими гаслами, висловлюваннями й зображеннями.

За повідомленнями, в разі визнання винним Тарасова можуть дискваліфікувати принаймні на десять матчів чи й більше, покарати можуть і його клуб, «Локомотив» (Москва).

Тарасов після матчу 1/8 фіналу Ліги Європи 16 лютого з турецькою командою «Фенербахче» у Стамбулі, який росіяни програли з рахунком 2:0, зняв футболку й показав майку з зображенням Путіна й підписом «Найввічливіший президент». У клубі «Локомотив» засудили вчинок Тарасова як такий, що не може бути виправданий, і заявили, що поділяють позицію УЄФА, й пообіцяли, що влаштують йому власне дисциплінарне стягнення. Клуб запевняє, що не міг відвернути цього вчинку, бо не знав про плани гравця.

Російсько-турецькі відносини останніми місяцями різко погіршені після збиття Туреччиною російського військового літака, що брав участь у воєнній кампанії Росії в Сирії, поблизу турецько-сирійського кордону; Анкара заявила, і її союзники підтвердили, що російський бомбардувальник порушив турецький кордон; Москва відкидає це й вимагає від Туреччини вибачень і відповіла на збиття цілою низкою санкцій проти Анкари.

Поняття «ввічливості» стосовно керівництва і військових Росії асоціюється з так званою гібридною агресією Росії проти інших країн, у першу чергу проти України, коли російські війська без прикметних знаків окуповували український Крим і називали себе «ввічливими людьми».

XS
SM
MD
LG