Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили провадження через побиття депутата міськради, той заявив про «політичне підґрунтя» нападу


Слідчий відділ Кіровського відділення поліції Дніпропетровська розпочав кримінальне провадження за фактом побиття депутата Дніпропетровської міськради від «Опозиційного блоку» Олега Григорука за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), повідомили в середу в обласному управлінні Національної поліції.

Як поінформували в управлінні, із заявою про побиття невідомими до правоохоронців звернувся сам Григорук. За даними поліції, депутат міськради був побитий 16 лютого ввечері. Триває слідство.

За словами самого депутата, троє невідомих чатували на нього біля будинку, потім зненацька напали і зламали йому руку. Григорук вважає напад «політично вмотивованим».

«Це було зроблено не з метою пограбування, оскільки особисті речі, а саме телефон та гаманець, не вкрадено», – сказав Олег Григорук.

Водночас він заявив, що підозрює, що міг стати об’єктом нападу через конфлікт усередині фракції «Опозиційного блоку»: депутат зазначає, що він не поділяє думку багатьох членів фракції про продовження блокування роботи міської ради.

У фракції «Опозиційного блоку» звинувачення відкинули й заявили, що причини побиття депутата треба шукати в його антикорупційній діяльності. Керівник фракції «Опозиційного блоку» в міськраді Наталія Начар’ян зазначила, що побиття депутата, який брав участь у створенні в міськраді «Антикорупційної платформи», має розслідувати поліція і Генеральна прокуратура України, щоб з’ясувати, чи є в інциденті політичний підтекст.

Водночас у Дніпропетровській мерії в середу повідомили, що контролюватимуть розслідування інциденту.

«Я буду наполягати перед усіма правоохоронними органами і вищим керівництвом, що цю ситуацію ми так не залишимо. Такі кричущі випадки не повинні залишитися непоміченими», – сказав директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами міськради Олександр Свіренко.

XS
SM
MD
LG