Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики 47 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у четвер повідомили, що упродовж 17 лютого проросійські сепаратисти на Донбасі 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, більшість обстрілів були прицільними, найбільше – в передмістях Донецька та Горлівки.

«З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів були обстріляні наші опорні пункти в Опитному, Пісках, Троїцькому, Зайцеві, Новгородському та Луганському. Окрім того, в Мар’їнці та Опитному ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 міліметри. По позиціях українських військ неподалік Красногорівки противник впродовж доби шість разів відкривав вогонь, використовуючи міномети, зенітну установку та БМП. В районі Майорська проросійські найманці вкотре застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями», – мовиться в повідомленні.

На луганському напрямку бойовики використали при обстрілах стрілецьку зброю неподалік Трьохізбенки, зауважили в штабі АТО.

Повідомлень про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах поки не повідомляють про те, як минула ніч на територіях, які вони контролюють. Напередодні вони стверджували про майже 3 десятки обстрілів з боку українських військових упродовж вівторка. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG