Доступність посилання

ТОП новини

Пивоварський: сьогодні почала працювати програма повернення заблокованих вантажівок


Андрій Пивоварський
Андрій Пивоварський

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляє, що сьогодні почала працювати програма повернення заблокованих вантажівок між Україною і Росією.

«З 9-ї ранку почала працювати програма «Їду додому». Уже вчора повернулися 17 українських вантажівок. З бізнесом у закритому режимі ми завтра все обговоримо», – сказав Пивоварський.

Напередодні, 16 лютого, Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

За повідомленням Міністерства транспорту Росії, сторони в перебігу технічних консультацій узгодили рішення продовжити до 25 лютого термін чинності дозволів на транзитні перевезення з тим, щоб це дозволило зупиненим на територіях обох країн транспортним засобам іншої сторони повернутися до цього часу додому.

У Міністерстві інфраструктури України цю домовленість назвали режимом «їду додому»: понад 600 українських вантажівок, уже заблокованих у Росії чи тих, які повертаються до України з країн Азії, зможуть за цей період безперешкодно дістатися до України, й так само близько 600 російських машин зможуть повернутися до Росії з країн Євросоюзу – супровід їхніх колон до кордону з Росією чи Білоруссю забезпечить українська сторона.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

XS
SM
MD
LG