Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, 3 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку підтримувані Росією сепаратисти вчора порушили режим тиші поблизу Трьохізбенки, впродовж години вони вели вогонь зі стрілецької зброї.

Речник АТО повідомляє, що на донецькому напрямку тривають бойові дії північніше Горлівки та на західних околицях Донецька

«Ворог епізодично застосовує важке озброєння – міномети та 122-міліметрову артилерію. Також по всьому фронту знову активізувалися ворожі снайпери», – сказав він.

Мотузяник також зазначив, що на маріупольському напрямку тривають мінометні обстріли позицій українських військових під Красногорікою та Мар’їнкою.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах заявляють, що за минулу добу українські військові 26 разів порушили режим тиші. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG