Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: 1 військовий поранений внаслідок вибуху на складі в Запорізькій області


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

Один військовий поранений внаслідок вибуху на складі зброї однієї з частин Збройних сил України у Запорізькій області, повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомив Радіо Свобода речник Генштабу Владислав Селезньов, стан пораненого середньої тяжкості, він перебуває у лікарні.

За словами Селезньова, вибухи на складі зброї біля села Вершини Куйбишевського району, яке межує з Донецькою областю, близько дев’ятої вечора 17 лютого сталися через те, що військовий об’єкт закидали невстановленими вибуховими речовинами з безпілотників.

«Внаслідок вибуху цих речовин на території об’єкту сталося займання. Всього було встановлено до 50 осередків займання. На сьогоднішній день втрати завдяки впевненим діям особового складу на об’єкті мінімізовані», – заявив речник.

За його словами, обставини інциденту з’ясовує спеціальна комісія з представників Військової служби правопорядку і керівництва Збройних сил України, яка проводить слідчі дії. На місці події також перебувають представники управлінь Національної поліції і Служби безпеки України в Запорізької області.

У прес-службі СБУ області не повідомляють додаткової інформації щодо обставин інциденту. За словами прес-секретаря відомства у регіоні Сергія Левченка, наразі відсутній телефонний зв’язок з працівниками СБУ, які ведуть слідчі дії у Куйбишевському районі.

Від квітня 2014 року влада України оголосила проведення на частині територій Донецької і Луганської областей антитерористичної операції. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, наразі окуповані проросійськими бойовиками. Відтоді, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG