Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розповів Байденові про погіршення на Донбасі – Банкова


Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п) під час зустрічі в Києві, фото 7 грудня 2015 року
Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п) під час зустрічі в Києві, фото 7 грудня 2015 року

Президент України Петро Порошенко телефоном поінформував віце-президента США Джо Байдена про погіршення ситуації на Донбасі, повідомила прес-служба голови української держави.

У розмові йшлося, зокрема, про збільшення кількості обстрілів і використання ракетних систем залпового вогню з боку контрольованих Росією бойовиків та їхню активізацію в районі Мар’їнки. Це місто на околиці окупованого Донецька, як припускають, може стати ціллю нової атаки спільних сепаратистсько-російських сил.

«Віце-президент Байден засудив погіршення безпекової ситуації і запевнив у незмінності позиції Вашингтона щодо підтримки територіальної цілісності України», – мовиться в повідомленні.

Крім того, Порошенко звернув увагу на успішну підтримку в парламенті внесених ним «безвізових» законів, зокрема в частині боротьби з корупцією.

Співрозмовники погодилися на важливості продовження реформ в Україні в контексті співпраці з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими інституціями, повідомили на Банковій.

У Білому домі про цю розмову на цей час іще не повідомляли.

Раніше в четвер Верховна Рада ухвалила всі три закони, які залишалися для того, щоб виконати вимоги Європейського союзу для отримання можливості безвізових короткотермінових подорожей громадян України до країн ЄС.

Останніми днями напруженість на лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України наростає, попри проголошений там режим припинення вогню й відведення озброєнь. Однією з гарячих точок є підконтрольне Києву місто Мар’їнка, що впритул прилягає до окупованого Донецька. Сепаратисти вже одного разу вчинили невдалу спробу захопити це місто, всупереч мінським домовленостям.

Джо Байден є частим співрозмовником Петра Порошенка, телефоном і особисто, виступаючи від імені США як одного з головних союзників України в її протистоянні російській агресії і водночас як одного з головних чинників, що вимагають від України реформ.

XS
SM
MD
LG