Доступність посилання

ТОП новини

На засіданні Ради оголосили про вихід «Самопомочі» з коаліції


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на засіданні парламенту оголосив про вихід фракції «Об’єднання «Самопоміч» зі складу коаліції.

Водночас спікер висловив сподівання, що сторони будуть продовжувати політичні консультації і знайдуть «правильний вихід для країни із ситуації, яка склалася».

18 лютого Гройсман зачитав із президії заяву фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» про вихід з коаліції.

Ці дві політичні сили вирішили залишити коаліцію після провального голосування за відставку уряду. 16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Фракція Радикальної партії вийшла з коаліції ще у вересні минулого року. Як заявив Радіо Свобода лідер партії Олег Ляшко, Радикальна партія пропонує створення нової коаліції, підписання нової коаліційної угоди та формування нового складу уряду.

18 лютого народний депутат України від «Народного фронту» Вікторія Сюмар в ефірі Радіо Свобода заявила, що попри вихід фракції партії «Самопоміч», коаліція продовжує існувати. За її словами, Радикальна партія так іне викликала своїх підписів з-під коаліційної угоди.

Без «Батьківщини», «Самопомочі» і Радикальної партії коаліція не набирає 226 голосів, необхідних для ухвалення рішення в парламенті.

У 2014 році сформували коаліцію «Європейська Україна», до складу якої увійшли п’ять парламентських фракцій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG