Доступність посилання

ТОП новини

Керівника ДІФКУ затримано за підозрою у розтраті 14 мільйонів гривень – НАБУ


Працівники Національного антикорупційного бюро України затримали керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) за підозрою в розтраті державного майна на суму понад 14 мільйонів гривень

«18 лютого... було затримано на своєму робочому місці керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за підозрою у розтраті державного майна в особливо великих розмірах (понад 14 мільйонів гривень) шляхом зловживання своїм службовим становищем (частина5 статті 191 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

У бюро повідомили, що того ж дня суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 60 діб, також суд визначив заставу у розмірі 13 мільйонів 780 тисяч гривень.

«Наразі тривають слідчі дії, встановлюються особи, на користь яких підозрюваний відчужував державне майно. Найближчим часом до суду буде направлено обвинувальний акт», – додають в НАБУ.

Водночас у бюро не повідомили прізвища затриманого.

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа створена відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 квітня 2000 року № 654. ДІФКУ має відділення у 8 регіонах України. Метою ДІФКУ є здійснення фінансової підтримки суб’єктів господарювання різних форм власності в рамках державної інноваційної політики.

XS
SM
MD
LG