Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: суд позбавив Загіда Краснова посади секретаря міськради, мерію блокують


Бабушкінський районний суд Дніпропетровська позбавив керівника партії «Громадська сила» Загіда Краснова посади секретаря міськради. Інформацію про це 19 лютого підтвердили в Дніпропетровській міській раді.

Також рішеннями цього суду припинено повноваження трьох виконувачів обов’язків заступників міського голови Дніпропетровська – Олени Молошної, Олександра Санжари і Дмитра Погребова.

Тексти судових рішень поки що не оприлюднені.

Водночас ситуація в будівлі міської ради наразі напружена, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Від самого ранку у холі стоять молоді люди спортивної статури, які воліють не показувати своїх облич.

Не під запис вони зазначають, що прийшли до міської ради й «хочуть потрапити до їдальні». Охорона їх не пропускає.

Як поінформували в прес-службі міської ради, частина молодиків все ж пройшли на п’ятий поверх – до кабінету, де ще раніше засідав Загід Краснов. Пізніше, як заявили в міськраді, «спортивна делегація» піднялася на шостий поверх і заблокувала кабінети заступників мера Олени Молошної та Дмитра Погребова.

Як поінформували в прес-службі міської ради, Олені Молошній стало зле, наразі її шпиталізували.

Під будівлею міської ради наразі більше ніж десять патрульних машин поліції, чергує також «швидка допомога».

28 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» скликали виїзне засідання міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64-х. За Краснова тоді проголосувало 33.

Напередодні ввечері в. о. заступника міського голови Дніпропетровська, депутат міськради Олександр Санжара заявляв, що сесія міськради, анонсована опозицією, незаконна. За його словами, регламент не передбачає проведення будь-яких засідань за межами зали пленарних засідань.

XS
SM
MD
LG