Доступність посилання

ТОП новини

Узбекистан достроково скасував додатковий імпортний збір з українських товарів


Узбекистан достроково скасував додатковий імпортний збір з українських товарів, запроваджений від 1 липня 2015 року на один рік, повідомило Міністерство зовнішніх економічних зв’язків, інвестицій і торгівлі Узбекистану.

У повідомленні міністерства йдеться, що Узбекистан запровадив додатковий імпортний збір з українських товарів у відповідь на введення Україною 26 лютого 2015 року строком на один рік додаткового імпортного збору у розмірі 5-10%.

Узбекистан скасував додатковий імпортний збір достроково після відповідного кроку України.

Наприкінці минулого року Верховна Рада України за пропозицією уряду скасувала з 1 січня 2016 року додатковий імпортний збір у розмірі 5-10%, що був введений у лютому 2015 року.

Додатковий імпортний збір діяв з кінця лютого 2015 року після розпорядження Кабміну про завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями про введення тимчасових заходів зі стабілізації платіжного балансу.

Додатковий імпортний збір становив 5% для непродовольчих товарів і 10% – для продуктів. Необхідність його впровадження в уряді пояснювали загрозливою ситуацією з платіжним балансом.

XS
SM
MD
LG