Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Порошенко не закликав мене йти у відставку


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголошує, що президент України Петро Порошенко у своїй заяві не закликав його піти у відставку.

«Президент у своїй заяві не закликав до відставки, він закликав до переформатування уряду. А вже далі політичні сили почали говорити, що там є таке в зверненні… З президентом Порошенком ми зустрічаємося практично щоденно. Я йому так само розписував всі ці сценарії. Якщо відставка, то де наступний Кабінет? Де наступна більшість? І найголовніше – де конкретний план дій?» – сказав він в інтерв’ю українським телеканалам.

«Низка депутатів усвідомили ризики для країни – хаос, дестабілізація, і це би не закінчилося парламентськими виборами. Інша частина депутатів розуміла, що не хочуть йти на дострокові вибори», – пояснив він те, чому депутати не проголосували за постанову про недовіру уряду.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії.

Перед цим голосуванням президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущено, є запит на повне перезавантаження.

18 і 19 лютого спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч», які, серед інших, підтримували відставку уряду.

XS
SM
MD
LG