Доступність посилання

ТОП новини

Суд зупинив повернення державі Дніпропетровського військового шпиталю, де лікують бійців зі сходу


Вищий господарський суд України скасував рішення про повернення Дніпропетровського військового шпиталю у власність держави – інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у шпиталі.

За даними шпиталю, суд також повернув справу на перегляд до суду нижчої інстанції – Господарського суду області.

«Повернення шпиталю у власність держави зупинено. У понеділок ми зможемо більш докладно прокоментувати ситуацію», – зачвили у шпиталі.

Тим часом громадські активісти Дніпропетровська почали збір підписів на захист шпиталю під петицією до президента України. Як повідомила ініціатор збору підписів Людмила Кострюкова, у зверненні йде мова про необхідність повернення закладу територіальній громаді. На підтримку петиції планують зібрати 25 тисяч підписів.

У червні 2015 року стало відомо, що комплекс військового шпиталю у Дніпропетровську, який через оборудки зі власністю потрапив до рук російського банку, повертається у державну власність. Таке рішення ухвалив Господарський суд Дніпропетровської області – суд задовольнив позов, поданий Фондом державного майна України спільно з Міністерством оборони.

Через оборудку 8-річної давнини майно Дніпропетровського військового шпиталю кілька років перебувало під заставою в російського банку.

2007 року профільне міністерство уклало угоду з приватною фірмою про спорудження нового сучасного шпиталю у віддаленому районі Дніпропетровська, взамін фірма забирала собі землю й споруди чинного шпиталю практично в центрі міста. Однак ніякого нового лікувального закладу «інвестор» не збудував, натомість перепродав майно іншій приватній фірмі й заклав у ПАТ «ВТБ Банк», що належить російському «Банкові ВТБ». Кілька років юристи намагались через суди визнати оборудки зі шпиталем не дійсними й повернути комплекс у державну власність.

Водночас у банку заявляли, що ще 2010 року банк змушений був ініціювати процедуру стягнення заставного майна, однак потім процес зупинили.

Дніпропетровський військовий шпиталь – базовий медичний заклад лікування поранених на сході України бійців.

XS
SM
MD
LG