Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти за добу 18 разів порушили перемир’я – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що з півночі до 18 години 20 лютого сепаратисти угруповання «ДНР» 18 разів обстрілювали позиції українських військових.

«На Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано 18 обстрілів незаконними збройними формуваннями позицій наших військ зі стрілецької зброї та гранатометів. З 82-міліметрового міномета вівся обстріл у районі Гнутового. Ворожі снайпери обстрілювали укріплення українських позицій поблизу Красногорівки, Мар’їнки та Пісків. З протитанкової керованої ракети російські окупаційні війська намагались поцілити в опорний пункт поблизу Луганського. У районі Зайцева та Майорська ворог застосував гранатомети та крупнокаліберний кулемет», – мовиться у повідомленні штабу АТО.

За інформацією штабу, на Луганському напрямку упродовж доби було спокійно.

В угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, заявляють, що минулої доби українські військові 50 разів обстрілювали їхні позиції. Луганські сепаратисти кажуть, що Збройні сили України упродовж тижня 13 разів обстрілювали позиції їхньої «міліції».

У зоні бойових дій у частині Донбасу має діяти режим припинення вогню, але він постійно порушується. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну, а звинувачення у таких порушеннях на свою адресу заперечують, заявляючи, що були змушені стріляти у відповідь.

XS
SM
MD
LG