Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині посилюють заходи безпеки після нападу в Анкарі


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу повідомляє про запровадження нових заходів безпеки у цій країні після теракту в Анкарі. Він зазначив, що кількість військових в Анкарі буде збільшена, а їхня присутність стане видимішою.

20 лютого Давутоглу також заперечив, що атаку в Анкарі вчинила курська військова група «Соколи свободи Курдистану» (TAK), яка взяла за це відповідальність. За його словами, угруповання TAK взяло відповідальність за напад як «довірена особа» «Загонів народної самооборони» (YPG).

Спілкуючись з журналістами під час брифінгу, який транслювали телеканали, Ахмет Давутоглу наголосив, що Вашингтон має розглядати будь-яку атаку на Туреччину, як атаку на США, оскільки обидві країни є членами НАТО.

Унаслідок вибуху в центрі Анкари 17 лютого загинули 28 людей, іще 61 людина була поранена. Заміноване авто підірвали в той час, коли поруч проїжджали автобуси з військовими – як вважали з самого початку, саме вони були ціллю нападу.

Влада Туреччини відповідальність за вибух поклала на угруповання «Робітнича партія Курдистану», а також – на сирійських курдських повстанців.

Туреччина вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угрупованням «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини. Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією. Але Вашингтон підтримує «Курдський робітничий союз» у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

XS
SM
MD
LG