Доступність посилання

ТОП новини

США закликають українських політиків прискорити реформи


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державний департамент США закликає українських лідерів працювати разом задля прискорення реформ.

«Ми приєднуємося до народу України у вшануванні пам’яті тих, хто віддав своє життя задля побудови більш справедливої, демократичної і європейської України. Вони витримали снайперський вогонь і три місяці сильних морозів, і Україна отримала другий шанс на свободу, справедливість і владу, яка служить людям», – мовиться у заяві Держдепартаменту США до другої річниці Революції гідності.

«Є значний прогрес щодо реформ в Україні, але багато чого ще потрібно зробити. США закликають лідерів України вшанувати пам’ять про Майдан, працюючи разом, прискорюючи реформи і поважаючи волю українського народу, який хоче прогресу», – наголосили у Держдепартаменті.

У суботу в Україні вшановували героїв Небесної сотні, пам’ять яких минулорічним указом президента щорічно вшановуватимуть 20 лютого.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG