Доступність посилання

ТОП новини

У анексованому Севастополі через аварію знеструмлений район залізничного вокзалу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В анексованому Росією Севастополі сталося аварійне вимкнення електроенергії в районі залізничного вокзалу. Про це повідомляє прес-служба підконтрольного Москві уряду міста з посиланням на оперативний штаб з надзвичайних ситуацій.

«Аварійне вимкнення електроенергії зафіксовано в районі залізничного вокзалу. Термін ліквідації аварії залежить від роботи персоналу кримської залізниці», – йдеться в повідомленні.

У штабі НС також зазначили, що ліміт енергопостачання за минулу добу досягав 190 МВт в денний час, але в години вечірнього максимуму споживання – 187 МВт, тому відповідно до графіка «тимчасово обмежувалося» енергоспоживання в районах Стрілецької бухти, бухти Козачої, вулиці Горпіщенко, Жіділова, проспекту Генерала Острякова, Балаклави, селища Кача та села Андріївка.

Аварії на кримських енергомережах стали вже традиційними. Енергоміст із Кубані не витримує навантажень, а власної генерації Криму не вистачає для безперебійного забезпечення електроенергією.

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз лінію електропередач, якою на півострів передавали до 250 мегават енергії, відновили, проте електроенергію до Криму не подають, оскільки закінчилась дія відповідного контракту.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій щодо Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG