Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі відбулося віче на підтримку нових виборів мера


Раніше на одному з мітингів у Кривому Розі (архівне фото)
Раніше на одному з мітингів у Кривому Розі (архівне фото)

У Кривому Розі в неділю відбулося чергове віче на підтримку проведення нових виборів міського голови. За даними активістів, у ньому взяло участь близько двохсот людей. У руках вони тримали плакати з написами на підтримку виборів та синьо-жовті прапори.

Як повідомила Радіо Свобода громадська активістка Інна Іванченко, це віче відбувалось під умовною назвою «зустріч із кандидатами».

«Ми запросили на це віче кількох потенційних кандидатів, зокрема від «Самопомочі» виступали Семен Семенченко та Юрій Милобог. Ця політична сила оголосила, що в партійному офісі розпочинається запис охочих бути членами виборчих комісій. Окрім того, було оголошено, що з інших областей України на вибори до Кривого Рогу приїде близько тисячі людей, які будуть спостерігачами на виборах», – розповіла Інна Іванченко.

Як зазначив народний депутат Семен Семенченко, рішення про його висунення на посаду мера Кривого Рогу неостаточне, у найближчі дні місцевий осередок партії «Об’єднання «Самопоміч» остаточно визначиться з кандидатурою і зробить відповідну заяву.

Раніше Всеукраїнський з’їзд партії «Об’єднання «Самопоміч» підтримав кандидатуру Семена Семенченка на посаду мера Кривого Рогу. Відповідне рішення ухвалили тиждень тому на позачерговому партійному з’їзді в Харкові, поінформували в «Самопомочі».

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Самопомочі» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав президент України.

XS
SM
MD
LG