Доступність посилання

ТОП новини

Посли США та ЄС сумніваються у зацікавленості влади Македонії в чесних виборах у квітні


Спільний виступ посла США Джеса Бейлі (в центрі) та представника від ЄС у Скоп'є щодо виборів в Македонії, 22 лютого 2016 року
Спільний виступ посла США Джеса Бейлі (в центрі) та представника від ЄС у Скоп'є щодо виборів в Македонії, 22 лютого 2016 року

Американський та європейський дипломати заявили про те, що влада Македонії не здійснила достатніх кроків для проведення чесних парламентських виборів, запланованих у країні на квітень 2016 року.

У спільному листі від 21 лютого до тимчасового виконувача обов’язків прем’єра Еміля Дімітрієва посол ЄС Айво Орав і посол США Джес Бейлі заявили, що погоджуються із критикою опозиційних сил щодо виборчого процесу.

Головна опозиційна партія – Соціал-демократичний союз Македонії (SDSM) пригрозила бойкотувати вибори, тому що не вірить опитуванням, що вибори будуть вільними і справедливими.

Посли заявили, що глибоко стурбовані «повідомленнями про тиск і залякування виборців і не лише», а також відсутністю реформ у медіа для «забезпечення більш рівних умов».

За словами послів, деякі партійні лідери запропонували як альтернативу провести 5 вибори 5 червня.

Дострокові парламентські вибори, призначені в Македонії на 24 квітня, є частиною є частиною домовленостей, досягнутих минулоріч за посередництва ЄС між урядом і опозицією задля врегулювання кількамісячного політичного протистояння, яке було викликане скандалом із прослуховуванням розмов урядовців.

Македонія є кандидатом на вступ до ЄС з 2005 року.

XS
SM
MD
LG