Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає президента і спікера скликати позачергове засідання Ради


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» закликає президента України Петра Порошенка і голову Верховної Ради Володимира Гройсмана негайно скликати позачергове засідання парламенту для голосування за відставку уряду.

«Ми зараз відверто і публічно звертаємося до президента України і звертаємося до голови Верховної Ради з однією єдиною вимогою – згідно зі статтею 83 Конституції, де сказано, що позачергова сесія ВР із зазначеним порядком денним скликається одноосібно головою ВР або на вимогу президента України. Крім того, є ще можливість зібрати третину підписів народних депутатів, але це те ж саме – фракції президента і прем’єр-міністра», – сказала Тимошенко.

За її словами, питання про відставку уряду Арсенія Яценюка має бути єдиним питанням порядку денного такого позачергового засідання.

«Ми можемо, згідно з Конституцією, навіть якщо було свідомо, планово провалено голосування за висловлення недовіри уряду, голосувати за звільнення з посади прем’єра, що за собою тягне відставку уряду», – сказала вона.

Окрім того, на думку політика, позачергове засідання парламенту має бути скликане для того, щоб «сісти з демократичними силами та переглянути глибоко помилкову стратегію соціально-економічної політики, яку проводив прем’єр і його уряд».

16 лютого Верховна Рада України визнала незадовільною минулорічну роботу уряду. При цьому депутатам забракло голосів для того, щоб висловити недовіру Кабінетові міністрів. Після цього фракції «Батьківщина» і «Самопоміч» оголосили про свій вихід з коаліції.

Наступне пленарне засідання парламенту, згідно з розкладом, заплановане на 15 березня.

XS
SM
MD
LG