Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську збільшили апарат посадовців облради


Апарат посадовців Дніпропетровської обласної ради зросте приблизно у півтора рази – з 63 до 94 людей. Про таке рішення, ухвалене депутатами Дніпропетровської облради на сесії, заявили в понеділок у фракції «Опозиційного блоку».

У Дніпропетровській обласній раді Радіо Свобода підтвердили, що чисельність апарату облради (разом з керівником облради і його заступниками) складе 94 особи, однак рішення облради на сайті органу офіційно поки не оприлюднили, адже на це, за законом, відведено 5 днів.

Проект рішення облради, оприлюднений на сайті облради раніше, передбачав збільшення штату апарату до 112 осіб.

В «Опозиційному блоці» заявили, що вважають збільшення чисельності посадовців «політичною корупцією».

Водночас голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив, що зміни в апараті облради відбудуться задля підвищення ефективності роботи.

«Ми дійсно значно змінили апарат обласної ради, додавши до цього апарату багато напрямків, яких не було. Апарат минулого скликання фактично не виконував функцій з підготовки рішень», – зазначив Пригунов.

25 жовтня 2015 року була обрана Дніпропетровська обласна рада нового скликання: до облради увійшло 7 політичних сил – «Опозиційний блок» (33,82%, це 46 мандатів), «Укроп» (18,31%, 25 мандатів), Блок Петра Порошенка (10,27%, 14 мандатів), «Відродження» (7,82%, 10 мандатів), ВО «Батьківщина» (6,64%, 9 мандатів), Радикальна партія (6,06%, 8 мандатів) та «Самопоміч» (5,69%, 8 мандатів). До більшості, створеної в облраді, увійшли фракції всіх партій, окрім «Опозиційного блоку».

XS
SM
MD
LG