Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: обмін заручників може стати темою переговорів «нормандської четвірки» в Парижі


Павло Клімкін
Павло Клімкін

На черговій зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» Україна планує обговорити питання обміну політичних заручників, утримуваних в Росії і Криму. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін.

«Другий момент, на якому я планую зупинитися в Парижі – обмін заручників, включаючи полонених на Донбасі і політичних заручників в Криму і Росії», – сказав Клімкін в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Як очікується, зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться в Парижі 3 березня.

«Нормандська четвірка» – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах обговорює способи врегулювання конфлікту на Донбасі. Переговори проводяться на рівні міністрів закордонних справ, глав держав. В Україні заявляють про необхідність включення в переговори «кримського питання».

За даними правозахисників, станом на грудень минулого року Росія утримує з політичних мотивів 21 українського громадянина –13 ув’язнених перебувають на території Росії, восьмеро – в анексованому Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG