Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч глав МЗС нормандської четвірки 3 березня буде ключовою – Штайнмайєр


Франк-Вальтер Штайнмайєр
Франк-Вальтер Штайнмайєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що зустріч нормандської четвірки на рівні глав МЗС у Парижі 3 березня буде ключовою.

«Ми зараз досягаємо прогресу на рівні міністрів, ми зустрічаємося в Парижі 3 березня. Це буде ключова, рішуча зустріч, ми засвідчимо, що якісь успіхи були досягнуті щодо довіри нашому мирному процесу», – заявив він у Києві в понеділок перед переговорами з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Він зазначив, що не бачить альтернативи Мінському процесу.

«Я сподіваюся, що в українському парламенті будуть вжиті належні рішення, що гарантують стабільність у майбутньому, що буде передумовою для руху на шляху реформ…Я з нетерпінням очікую обміну думками щодо прихильності української влади проведенню реформ», – додав Штайнмайєр.

Як очікується, зустріч глав МЗС країн нормандської четвірки відбудеться в Парижі 3 березня.

Нормандська четвірка – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах обговорює способи врегулювання конфлікту на Донбасі. Переговори проводяться на рівні міністрів закордонних справ, глав держав.

За підсумками останнього засідання Контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі представник України в контактній групі Леонід Кучма заявив, що без забезпечення безпеки врегулювання ситуації на Донбасі неможливе.

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції зустрілися з Арсенієм Яценюком (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG