Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили пам’ятний знак жертвам вибуху під час мирної ходи минулого року


У Харкові відкрили пам'ятний знак загиблим у теракті (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

У Харкові відкрили пам'ятний знак загиблим у теракті (відео)

У Харкові встановили пам’ятний знак присвячений жертвам вибуху, що стався рік тому 22 лютого під час мирної ходи.

На гранітному камені заввишки півтора метра над написом зображений прапор України.

На присвяті написано: «На цьому місці 22 лютого 2014 року харків’яни зірвали з’їзд сепаратистів відстоюючи єдність України. 22 лютого 2015 року під час мирної ходи на річницю цих подій від вибуху міни закладеної проросійськими терористами загинули патріоти України, харків’яни: Данило Дідик (19 років), Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки). Героям слава!» – написано на чорному тлі.

Меморіальний знак зведений за кошти активістів Євромайдану та «Громадської Самооборони». Передбачається, що через рік тут з’явиться пам’ятник, присвячений подіям 22 лютого 2015 року.

Жалобний захід розпочався поминальним молебнем за загиблими. Люди прийшли з лампадками, квітами та фотографіями активістів Євромайдану і одного міліціонера, які загинули 22 лютого 2015 року. Рідні загиблих закликали до покарання винних організаторів теракту.

Суд щодо цих подій триває з травня минулого року.

22 лютого 2015 року у Харкові під Маршу Єдності, в якій брали участь близько двохсот людей, стався вибух, внаслідок якого загинули чотири людини, дев’ять були поранені. Правоохоронці кваліфікували інцидент за статтею «теракт». В результаті вибуху пристрою, який, за повідомленням СБУ, було заховано в сніговому заметі.

XS
SM
MD
LG