Доступність посилання

ТОП новини

Обама поговорив з Путіним про Сирію і не оминув Україну


(ілюстративне фото)
(ілюстративне фото)

Президент США Барак Обама обговорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним припинення вогню в Сирії.

Барак Обама привітав досягнення домовленості між США, Росією, а також іншими партнерами в Міжнародній групі підтримки Сирії про умови і методи припинення бойових дій. Президент США наголосив, що пріоритетом в даний час є забезпечення позитивної відповіді від сирійського режиму президента Башара Асада і озброєної опозиції, а також сумлінне виконання усіма сторонами умов перемир’я, щоб полегшити страждання сирійського народу.

Обама зазначив, що зараз пріоритет – забезпечити підтримку домовленості всіма сторонами конфлікту, а також забезпечити її належне виконання ними.

За оцінкою президента США, слід посилити керівництво ООН політичним процесом врегулювання в Сирії, а також зосередитися на розгромі екстремістського угрупування «Ісламська держава».

Як повідомляє прес-служба Білого дому, розмова відбулася на прохання Кремля.

Президент США також наголосив у цій розмові на важливості виконання «об’єднаними російсько-сепаратистськими силами в східній Україні» своїх зобов’язань щодо Мінських угод – особливо в частині припинення вогню і допуску Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в зону конфлікту, включаючи міжнародний кордон.

Президент США наголосив також на важливості швидкого досягнення угоди про умови для проведення вільних і справедливих виборів на сході України, які відповідають стандартам ОБСЄ, йдеться в заяві Білого дому.

XS
SM
MD
LG