Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр очікує досягнення «необхідних компромісів» на зустрічі в Парижі


Франк-Вальтер Штайнмаєр і Павло Клімкін у Києві, 23 лютого 2016 року
Франк-Вальтер Штайнмаєр і Павло Клімкін у Києві, 23 лютого 2016 року

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр очікує досягнення «необхідних компромісів» щодо ситуації на сході України під час зустрічі голів МЗС країн «нормандської четвірки» 3 березня у Парижі.

Під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і головою МЗС Франції Жаном-Марком Еро Штайнмаєр уточнив, що йтиметься про досягнення прогресу у сфері безпеки на сході України.

«Ми не можемо погодитися з тим, що порушується перемир’я на Донбасі... Я думаю, що під час нашої зустрічі у Парижі ми будемо досягати певних необхідних компромісів, і ми домовимося про спільну позицію і зможемо подолати усі рови, які нас розділяють», – наголосив Штайнмаєр.

Нормандська четвірка – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах обговорює способи врегулювання конфлікту на Донбасі. Переговори проводяться на рівні міністрів закордонних справ, глав держав.

Востаннє зустрічі міністрів закордонних справ «нормандської четвірки» відбулося 13 лютого в Мюнхені в кулуарах Конференції з питань безпеки. Глава української дипломатії Павло Клімкін під час тієї зустрічі продемонстрував фотодокази перекидання Росією значної, за його словами, кількості зброї через кордон на Донбас.

XS
SM
MD
LG