Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила в суд провадження про держзраду завербованого в Криму військового


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у провадженні щодо військовослужбовця Внутрішніх військ МВС України, якого обвинувачують в державній зраді.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, йдеться про колишнього заступника командира – начальника тилу об’єднаного вузлу зв’язку Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України

«Військовослужбовець обвинувачується в тому, що в березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим в Сімферополі, був завербований співробітником Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації і отримав завдання на збір і передачу останнім інформації з обмеженим доступом щодо дислокації і діяльності внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, використовуючи службове становище, військовослужбовець передав російській стороні відомості, що є державною таємницею.

У ГПУ повідомили, що чоловік був викритий співробітниками СБУ під час спроби виїхати з Криму 12 квітня 2014 року. Обвинувачений був оголошений в розшук.

Військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що після анексії Криму на сторону Росії перейшли понад вісім тисяч українських військових, які служили на півострові.

Відразу після анексії Росією Криму, в квітні 2014 року в Міноборони України повідомляли про те, що на материкову частину України виїхали 3197 військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG